Zendingsreizen

Zendingsreizen

De reizen

De apostelen in het nieuwe testament maakten zendingsreizen naar verre gebieden om zo de blijde boodschap te verkondigen en de gemeenten te bemoedigen. Van Paulus is bekend dat hij vanuit Jeruzalem naar Europa werd gezonden en de kerken daar aanstuurde. De overlevering wil dat de apostel Thomas richting India vertrok. Op deze wijze begon het christendom zich te verspreiden tot de uithoeken van de aarde.

Zendingsreizen zijn dan ook een van de activiteiten die SMG ministries wil organiseren. Sinds 2001 is Immanuel ondertussen al 12 keer in India geweest. Soms alleen en soms met anderen. De laatste keer was in februari 2019.

Waarin Immanuel de eerste periode alleen was maar de laatste periode samen met zijn vrouw Marjolein mocht beleven. Voor haar was het de eerste keer en een bijzondere ervaring nu eindelijk de mensen te mogen ontmoeten waar ze zoveel over had mogen horen en al voor had gedaan.

Naast een driedaagse training van de pastors, hebben we toen ook een grote House Church celebration van een dag georganiseerd in Nashik voor alle huiskerken aldaar. Het was na 12 jaar een warm weerzien tussen vele gelovigen uit de sloppen van Nashik. Een dag van onderwijs, heerlijke muziek en een goede maaltijd en thee voor alle bezoekers. Ook hier hebben Immanuel en Marjolein hun 11 huwelijksverjaardag op Indiasche wijze mogen vieren met alle deelnemers. En sloten we deze mooie dag af met een doopdienst en gebed voor iedereen die dit wenstte.

Tot slot hebben we toen een crusade  in het berggebied bij Gujerat georganiseerd.

Halverwege 2022 hopen we opnieuw te kunnen vertrekken naar India om daar de mensen te mogen bemoedigen en ter plekke kijken hoe het werk voortgang vindt. De reis staat al gepland maar alleen Corona en de regels omtrent reizen zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Bidt met ons mee dat na 3 jaar we eindelijk terug kunnen naar onze mensen in India!

De faithletters

Natuurlijk kunnen we niet het hele jaar in India zijn en daarom wordt er maandelijks een faithletter naar India gestuurd om hiermee de pastors op te bouwen en te sturen. Ook dit is een werkwijze die niet nieuw is maar al stamt uit de tijd dat de eerste gemeenten werden gestart en die de apostelen zoals Paulus ook uitvoerden. Onze faithletters bevatten een korte eenvoudige Bijbelstudie die zij zelf verder kunnen uitwerken voor de plaatselijke gemeenten. Mocht u interesse hebben kunt u zich op de mailinglist laten zetten voor deze Engelse geloofsbrieven.

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder