SMG Pastors

SMG Pastors

“Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: ‘Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?” Jesaja 6:8

Het leven van een voorganger gaat soms niet over rozen. Slechts 1,9 % van de bevolking in India is christen. India staat nummer 10 op de ranglijst van landen van christenvervolging. Ook onze pastors hebben hiermee in het dagelijks leven te maken. De pastors van SMG ministries werken in gebieden waar anderen niet kunnen en soms willen werken: onder de allerarmsten van India. Vandaar dat ze onze steun hard nodig hebben. Voor slechts 40 euro per maand kunt u een pastor en zijn familie ondersteunen.

Onze pastors geven leiding aan meerdere huisgemeenten en reizen vaak te voet van dorp tot dorp. Om zo de blijde boodschap uit te dragen.

Vanuit Nederland willen wij, naast dat wij ze financieel vrijzetten voor dit werk, ze ook ondersteunen met nuttig onderwijs. Dit doen we door hen maandelijks een faithletter te sturen om hen te bemoedigen en op te bouwen en die zij dan weer kunnen gebruiken als stof om over te prediken in de huisgemeenten.

In India staat pastor Daniel Pawar aan het hoofd van dit werk. Hij is de directeur van de stichting in India en al sinds 2004 aan ons werk verbonden. In 2006 heeft Immanuel zijn huwelijk mogen regelen volgens de Indische traditie en dit mogen inzegenen. Daniel is getrouwd met Kalpana en heeft twee dochters Ruth en Rebecca. Zijn werkgebied bevindt zich voornamelijk in de sloppen van Nashik waar hij meer dan 50 huisgemeenten leidt.

Daniel zorgt maandelijks voor de distributie van de faithletters en reist hiervoor vele uren over het platteland of de bergen van Gujerat. Na afloop wordt er dan weer verslag uitgebracht naar Nederland zodat er een goed contact blijft met het zendingsveld.

Naast Daniel werken momenteel nog 10 pastors en 1 evangelist voor SMG ministries.

Pastor Vinod Nirmal en pastor Gopi Wakchaure werken net als onze hoofdpastor Daniel Pawar in Nashik district. En ook Pastor Pastor Sunil Bhalerao, Pastor Babanrao Makasare, Pastor Santosh Bhalerao en pastor Nilesh Parad in het platteland van Maharashrta en Pastor Laxman Kambdi en pastor Sanjay Rathod in het berggebied op de grens met Gujerat en Madhya Pradesh. Pastor Babu n. Suryawanshi  (verantwoordelijk voor 30 kerken) die werkt in Ghoti & Igatpuri and Thane Wada district en ten laatste broeder Ravi Nawasare, die werkt in Malegaon.  9 van deze pastors zijn al vanaf het begin verbonden aan ons werk. We hopen dat we in de toekomst meerdere pastors en evangelisten vanuit ons werk kunnen gaan sponsoren en aansturen. Momenteel zijn onze pastors tesamen verantwoordelijk voor ruim 130 kerken. 

U kunt dat verschil maken – ook voor sommigen van de bovengenoemde pastors zoeken wij nog sponsors. Als sponsor wordt u verbonden aan een pastor en zijn gezin. Naast de financiële support willen wij ook vragen voor hen te bidden. Zij zullen dat dan ook voor hun sponsor doen en gaan proberen u ook te updaten over “uw” pastor.

Help ons helpen herders uit te zenden die voor de schapen kunnen zorgen.

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder