Helping Hands

Helping Hands

“Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd. Ik had niets om aan te trekken en u hebt Mij kleren gegeven. Ik was ziek en u hebt Mij opgezocht. Ik zat in de gevangenis en u bent bij Mij geweest.”

Mattheus 25:35,36

Ons werk in India hebben wij Helping Hands India genoemd omdat we daar willen helpen waar hulp nodig is. Dit kan op vele verschillende manieren en vlakken. Hieronder zullen we enkele wat nader belichten.

Waterputten

Water behoort tot de eerste levensbehoeften van een mens. In Europa heeft ieder huis meerdere kranen waar u 24 uur per dag stromend water heeft. In India is dit niet het geval. Soms moet men uren lopen om water te halen of haalt men water uit een rivier waar men ook de riolering van een dorp laat lopen, zich wast of nog erger. Vandaar dat een van onze projecten het slaan van putten en pompen is.

Kerstvieringen

India is een Hindoe land waar christenen de minderheid zijn en het verkondigen van het evangelie niet zonder gevaar is. Toch is er een periode in het jaar dat dit veel makkelijke gaat en dat is de kerstperiode. Want kerst is een feest dat door de Indiërs omarmt is en we vrij de gelegenheid krijgen om te spreken op scholen en instellingen. We doen dit samen met projecten waar we dus voedsel zoetigheden of presentjes uitdelen ook het nieuwe testament in stripvorm en ook bijbels kunnen uitdelen. Dit doen we al jaren en zijn hier bekend om geworden. Zo mogen we op scholen nu komen om te spreken en te zingen en te dansen maar slaan we zeker de sloppenwijken niet over.

Deken projecten

De winters zijn misschien niet zo streng als in Nederland maar als je op straat leeft of in een huisje van plastic kunnen de nachten zeer koud zijn. Daarom dan ook dat we ieder jaar rond kerst weer dekens uitdelen aan de allerarmsten. Hoeveel dekens neemt u de komende winter voor u rekening. Een deken kost 5 euro

Overige projecten, vele andere projecten doen we nog zo delen we saries uit. En zamelen we zo ook in om weer uit te delen. Delen we voedsel uit en ga zo maar door. Natuurlijk zouden we nog veel meer willen doen maar zijn blij met wat we kunnen doen. Want geven maakt rijkt! Vaak kopen we iets voor onszelf en genieten er een paar dagen enorm van. Denk daarbij aan een nieuwe telefoon, kleding of tv. Maar als gauw zijn we eraan gewend geraakt en vergeten we de waarde alweer. Maar als we een ander helpen zijn dat dingen die we niet vergeten. En blijven hun waarde houden.

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder