Bouwprojecten

Bouwprojecten

Kerken

Momenteel bestaan de meeste gemeente van SMG in huiskerken omdat wij geloven dat dit ook een goed en veilige manier is om in India te werken. Toch zou het ook fijn zijn als we per gebied dat we bestrijken een kerkgebouw te hebben waar we eens in de zoveel tijd meerdere gemeenten kunnen samenbrengen en ook een kantoor en uitvalbasis voor onze pastors en andere reizende evangelisten te hebben. Deze wens leeft erg onder de pastors en in de reis van Immanuel in november 2018 heeft hij in bijna alle gebieden waar wij nu werken grond aangeboden gekregen hiervoor. Deze grond hopen we de komende tijd te gaan registreren en in de toekomst hopen wij genoeg support te krijgen vanuit meerdere bronnen om daar deze wens in vervulling te doen gaan. Voor een paar duizend euro kan je al een mooi en functionele kerk bouwen in India. (voor 7.500 euro heb je een kerk incl woning in de bergen)

Huizen

In het verleden hebben al enige huizen voor o.a. onze pastors mogen bouwen. Kleine eenvoudige woningen in onze ogen maar voor hun een veilig oord waar zij en hun gezinnen kunnen leven. Een dak boven je hoofd is geen vanzelfsprekendheid in India.

Toen wij onze eerste huizen bouwden kregen we veel tegenwerking van de plaatselijke overheden omdat we deze wilde uit rusten met een Indian-toilet. Men was dit nog niet gewoon en vonden dat we hiermee aan het kastensysteem kwamen. Vandaag de dag worden in de dorpen waar we dit mochten doen bijna enkel nog woningen met toilet gebouwd. Hiermee hebben we als SMG het voorbeeld mogen zijn en ervoor kunnen zorgen dat hygiëne omhoogging en ziektes werden teruggedrongen. (een huis op het platteland kost rond de 3000 euro)

Ziekenhuizen – in het berg gebied waar we werken zijn geen ziekenhuizen. Mensen moeten ver reizen voor medische hulp. Onze wens is dan ook om in de toekomst een of meerdere ziekenhuisposten daar te openen en te bemannen.

Net als Nehemia in de bijbel willen wij bouwen. (Nehemia 4:11) Met in de ene hand de bouwspatel en de andere de speer als beeld om het evangelie met woord en daad uit te dragen en ook op deze wijze mensen nieuwe hoop en toekomst te bieden.


De boeken:

Nederland

Immanuel Livestro heeft de afgelopen 20 jaar, 8 boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen mogen schrijven.

“God houdt van Kleuren” / “Wees Radicaal!” /“Vlaggen en dansen zijn Gods verlangen”

“Hé christen, je wortels zijn Joods” /“Tranen in een kruik”/“Gij zult kracht ontvangen” /“Naar de hel met de duivel” / “God heeft een plan met uw leven”

Één voor één boeiende boeken die op een vertellende wijze geschreven zijn.

Deze boeken zijn te bestellen bij SMG Publishers en door deze boeken te kopen, steunt u ook het werk van SMG ministries Helping Hands India. Voor meer info over de boeken kunt u binnenkort terecht op de website: www.godheefteenplanmetuwleven.nl .

Vertaling:

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Engelse vertaling van het laatste boek van Immanuel: “God heeft een plan met uw leven”. Wij hopen dit boek in India te kunnen uitgeven – niet alleen in het Engels maar ook in het Hindi en Marathi. Wij zullen u op de hoogte houden.

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder