Immemoriam brother Girish

Immemoriam brother Girish

24 / 08 / 2020 - Geschreven door: Immanuel Livestro

5 mocht ik Girish en zijn vrouw Rina dopen in het Christain Bible Center in Nashik. In Augustus 2016 opende we een bijbelschool in Sawantwadi in Goa - de eerste week was ik daar om onderwijs te geven en zij behoorden tot de eerste groep studenten. Vanaf dat moment waren ze als kinderen voor mij en groeide er een diepe band - die stand hield ook de 12 jaren dat ik niet meer in India kwam. Na de bijbelschool in Girish gaan werken in moslimgebied in oa de plaatsen Dabhadi, Malegaon en Savandgaon en stichtte daar huisgemeentes. Toen ik eind 2018 en begin 2019 weer terug was in India lukte het niet om in contact met hem te komen. Maar kort daarop kreeg ik een bericht dat pastor Daniel hem gevonden had en dat hij graag onder onze nieuwe stichting kwam. 

Wel had hij toen al een zwakke gezondheid maar dit weerhield hem niet om het werk van een evangelist te beoefenen en december 2019 ontving ik foto's waarop een blije Girish stond die zijn eerste dopeling had. Maar iedere maand als pastor Daniel hem ontmoette zat hij vol nieuwe plannen en vroeg hij altijd wanneer ik weer naar India kwam omdat hij mij  zo graag weer wilde ontmoeten.

Dinsdag 25 augustus bereikte mij het bericht dat Girish het aardse voor het hemelse heeft verlaten. Verdrietig ben ik dat hij zo jong al moest sterven en dat ik hem na al die jaren niet meer heb ontmoet. Maar troost haal ik uit de gedachte dat hij op een betere plaats is en dat ik hem daar eens opnieuw zal ontmoeten.

Dankbaar zijn we wat hij voor de stichting Streams of Power en later voor Streams of Mercy and Grace ministries mocht betekenen. Brother Ravi (een disicipel van brother Girish - die hij eind 2019 mocht dopen) zal zijn werk voorzetten en zich namens ons om de huisgemeenten bekommeren.

Girish we will meet again... 

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder