Het was een heftige wake up call om te beseffen waarom ik hier weer ben...

Het was een heftige wake up call om te beseffen waarom ik hier weer ben...

03 / 02 / 2019 - Geschreven door: Immanuel Livestro

Vandaag een fijne tijd gehad met mijn vrienden uit India. Toen ik uit de riksja bij mijn hotel stap zie ik links van mij een hond achter een hekje bij een druk kruispunt liggen te slapen.

Ik maak een foto van dit plaatje en besef hoe verwend mijn 2 honden thuis zijn. Dan zie ik ineens een meter of 5 bij vandaan iemand aan de kant van de weg slapen terwijl auto’s motoren en riksja’s rakelings langs hem of haar heen jagen. Ik besef dat t niet zeker is of deze persoon de nacht daar zal overleven.

Man op straat

Maar niemand lijkt zich daar druk om te maken want in India is een mensenleven niet meer waard dat dat van een hond.

Ik besef dat ik om deze reden ik India om sommigen hoop te brengen in hun hondenleven.

Kijk nog een keer naar de hond en daarna na het mens persoon. Beide zijn in diepe slaap en hebben niet gezien dat ik hun gadesloeg.

In dit geval heeft de hond het beste plekje gekozen. Maar ik hoop dat wij vele “hondenlevens” weer wat menselijker maken. Het was een heftige wake up call om te beseffen waarom ik hier weer ben...

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder