Around time - perfect time?

Around time - perfect time?

09 / 02 / 2019 - Geschreven door: Immanuel Livestro

Als je in India een afspraak maakt om 10.00 a.m.en men komt om 11.00 of 11.30 aanzetten is men nog steeds op tijd. 

Ze spreken dan ook over: I will be there around 10. Deze "around time" heeft mij afgelopen week behoorlijk op de proef gesteld. Ik dacht dat ik de vruchten van de geest behoorlijk onder de knie had. Maar na gisteren weer eens 3 uur op een afspraak te moeten hebben wachten brak t me ineens op en schoot ik uit mijn slof.

Mijn Indische vriend keek me geschrokken aan en keek of hij water zag branden. De eerste paar uur was het ineens stukken stiller. Ik vrees dat hij t gevoel had dat de Engelse onderdrukker weer terug was ;)

We zouden om 8.00 uur van Nasik naar Pune vertrekken - in Pune werken namenlijk veel vertalers en ik wilde mijn laatste boek van Engels naar Marathi en Hindi laten vertalen. Uit eindelijk vertrokken we met 5 uur vertraging richting Pune - een reis van normaal 4 tot 5 uur. Maar vanwege het tijd stip van vertrek zaten we zowel in Nashik als Pune vast in het verkeer. We onze rit duurde 7,5 uur.

Half negen 's avonds kwamen we bij onze eerste afspraak en na 22 bij de tweede. Maar niemand keek op van ons laate bezoek en leek zich er druk om te maken. Ik had verwacht te horen te krijgen sorry maar het is nu te laat maar nee de deuren gingen wijd open.

Dus deze dag bleek goed besteed en toen ik 's ochtend om 10 over 5 mijn hoofd op mijn kussen legde moest ik toegeven dat die around time toch ook echt zijn voordelen heeft...

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Voordat hij uitvaartleider werd, was hij 7 jaar voorganger van een bloeiende gemeente onder de naam MCG Noach’s Duif en gaf hij mede de leiding aan de worshipschool Jemima. Het was in deze periode dat hij ook voor het eerst naar India reisde en een zendingswerk mocht starten.

Lees verder